Facebook Pixel


Regulament privind serviciul de retur gratuit


Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice), clientii COSMETO pot returna gratuit in termen de 14 zile calendaristice (incepand din ziua in care se intra in posesia coletului) produsele cumparate din magazinul fizic si de pe www.cosmeto.ro, conform Termenilor si Conditilor de retur prevazute in prezentul regulament.

*Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.*

Conditii de retur:

Cumparatorul isi poate exercita dreptul de retragere, prin returnarea produselor achizitionate in conditiile de mai jos:
* Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare sub aspect fizic si functional cum a fost la data cand a fost receptionat in baza comenzii facute online;
* Returnarea produselor sa se efectueze cel mai tarziu in termen de 14 zile de la momentul primirii/ridicarii produselor. Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.
* Documente necesare returului ce vor insoti produsele sunt bonul fiscal, factura si numarul de comanda.
* In situatia in care Cumparatorul a beneficiat de o oferta speciala aferenta produselor ce urmeaza a fi returnate, acesta va restitui toate produsele primite, inclusiv cele cadou/promotionale.

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, dreptul de retur NU poate fi exercitat pentru comenzile care se refera la:
- folosirea aparatelor electronice sau cosmetice in orice alt mod decat testarea prin pornirea/oprirea aparatului;
- ruperea sigiliilor si a etichetelor;
- ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integranta din produs)
- desigilarea produselor cosmetice (creme, seruri, demachiante, etc.)

Pentru returul aparatelor cosmetice aveti obligatia de a o face doar cu ambalajul original, protejat prin infoliere, impreuna cu toate accesoriile acestora. Certificatul de garantie original, factura si eventualele bonusuri/cadouri trebuie returnate si acestea. Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii bunurilor. Aparatele cosmetice returnate se igienizeaza si cosmetizeaza, astfel ca se va aplica taxa de diminuare a valorii produsului, in valoare de 10% din pretul acestuia.

Categorii de produse ce NU se pot returna decat sigilate (conform OUG 34/2014 art. 16):
1. Produse de ingrijire personala, cosmetice, parfumuri, etc. Acestea nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii, indiferent ca au fost sau nu utilizate dupa desigilare.
2. Daca ai cumparat mai multe aparate cosmetice de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat (atentie!NU folosit!), restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.
3. Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

Persoanelor juridice conform legii in vigoare NU au dreptul la retur.

Bine de stiut:

Termenul de procesare al unei returnari, din momentul livrarii coletului de catre firma de curierat, poate fi de 14 zile calendaristice. Returnarile prin curierat rapid nu se vor face cu ramburs. Returnarea sumelor de bani achitate se vor realiza ulterior prin transfer bancar in contul specificat in formularul de retur.

Solicitarea returului:

Notificarea deciziei de retur se va face prin printr-un email pe adresa contact@cosmeto.ro
Dupa trimiterea emailului, produsul in cauza trebuie sa ajunga la Furnizor in termen de 14 zile calendaristice.
Returnarea produselor la sediul SC SUGAR DANCE SRL se va face doar in intervalul: Luni-Vineri intre orele 10:00 - 17:00.


WhatsApp Chat WhatsApp Chat